شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی تأکید میکند که دستاوردهای توسعه کشورهای شورای همکاری خلیج از لحاظ اقتصادی در سراسر جغرافیای خاورمیانه، آنها را از مراکز جذب برجسته خواهد کرد که به افزایش نرخ برنامههای توسعه، جذب سرمایهگذاری خارجی، بهبود برنامههای زندگی و واجد شرایط ساختن جوانان برای مشارکت در بازارهای کار و توانمندسازی آنها در بخشهای جدید و آینده دار کمک میکند.
خبرگزاری سعودی (واس) در گزارشی زمینههای مختلفی را زیر نظر گرفته و مینویسد که ولیعهد، طی سخنرانی خود در مورد بلندپروازیها و تمایلات برای تبدیل منطقه به یک اروپای جدید در سالهای آینده، صحبت کرد که دستاوردهای عظیم و بزرگی را رقم میزند و برای مردم آن خیر، رفاه و پیشرفت محقق کند و تأکید کرد که این جاه طلبی صد در صد برآورده خواهد شد؛ ولیعهد که در یک جلسه گفتگو دربارهٔ «ابتکار سرمایه گذاری آینده ۲۰۱۸» صحبت میکرد، با اشاره به این که دبی به عنوان یک مدل در خاورمیانه، که از دهه ۱۹۹۰ شاهد پیشرفت چشمگیری برای همه بودهاست، افزود: ما به دنبال افزایش سقف رقابت برای دستیابی به موفقیت در کشورهای منطقه، جهت رسیدن به مرحله تکامل در زمینههای مختلف کار مشترک، با هدف رونق، توسعه و سعادت و رفاه مردم هستیم.
وی بار دیگر عزم خود را برای پیشبرد کشورهای شورای همکاری خلیج، مواجهه با چالشها و تلاش سخت برای دستیابی به آینده بهتر برای نسلهای آینده تأکید کرد.
این گزارش اضافه کرد که چشمانداز ولیعهد، شامل منطقه خاورمیانه، به ویژه کشورهای شورای همکاری خلیج، جایی که وحدت کشورهای شورای همکاری خلیج، تقویت نهادهای آنها، حفظ سیستم شورا، رونق کشورها و توسعه مردم آن، در لیست نگرانیهای چشمانداز است، چشماندازی که آرزو دارد منطقه را به رهبری رهبران کشورهای خلیج به یک اروپای جدید تغییر دهد.
وی همچنین اشاره کرد که ولیعهد روابط نزدیک و برجسته ای با رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج دارد، که نشان دهنده اشتیاق وی برای تبادل دیدارهای سطح بالا برای هماهنگی مواضع و همپوشانی آنها با همه چیزهایی است که باعث حفظ وحدت نهاد خلیج، تحکیم امنیت آن و تقویت آن برای مقابله با تهدیدها و چالشهای منطقه ای میشود.
در این گزارش آمدهاست که شاهزاده محمد بن سلمان، در کشور خود، در حال هدایت یک رنسانس توسعه کامل است که ناشی از جاه طلبی «چشم انداز ۲۰۳۰» برای دستیابی به اهداف خود در زمینههای مختلف است و سعودی با حمایت و پیگیری ولیعهد، شاهد راه اندازی تعدادی از پروژههای مهم از جمله پروژه «نیوم» است که آینده تمدن بشری را هدف قرار میدهد.
شاهزاده محمد بن سلمان در سمت خود به عنوان رئیس هیئت مدیره صندوق سرمایهگذاری عمومی، در ژوئیه ۲۰۱۷، از راه اندازی یک پروژه بینالمللی گردشگری تحت عنوان «پروژه دریای سرخ» خبر داد. این چشمانداز بلند پروازانه همچنین برای راه اندازی بزرگترین پروژه شهر فرهنگی، ورزشی و تفریحی در پادشاهی در منطقه القدیه، جنوب غربی پایتخت برنامهریزی و کار کرد. ریاض علاوه بر راه اندازی بزرگترین پروژه میراثی و فرهنگی در جهان برای احیا و توسعه الدرعیه تاریخی، با بهرهگیری از مکان تاریخی، فرهنگ بی نظیر و میراث بینالمللی جذاب، یکی از مهمترین مقاصد گردشگری، فرهنگی، آموزشی و تفریحی در منطقه و جهان است که مهمترین آنها محله تاریخی الطریف است که در لیست مکانهای میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
این گزارش حاکی از آن است که علاقه ولیعهد در اجرای اصلاحات اقتصادی همهجانبه کشور مشهود است، زیرا وی برای اطمینان از قدرت اقتصاد ملی و ایجاد تنوع در منابع اقتصادی آن، ۱۲ برنامه توسعه که با ابتکارات توسعه ای در سالهای آینده به دست خواهد آمد، طراحی و ترسیم کرد.
تلاشهای ولیعهد منجر به اعلام تشکیل اتحاد نظامی اسلامی در دسامبر ۲۰۱۵، برای مبارزه با تروریسم و مقابله با افراط گرایی، با حمایت کشورهای دوست و صلح دوست و سازمانهای بینالمللی، و تلاش برای هماهنگی و یکپارچگی تلاشهای آنها در زمینههای فکری و رسانه ای، و مبارزه با تأمین مالی تروریسم و کمک مؤثر به تلاشهای بینالمللی با هدف حفظ صلح و امنیت بینالمللی شد.
از جمله شواهد برای ترویج اقدام مشترک خلیجی، برگزاری اولین جلسه شورای هماهنگی سعودی و امارات به ریاست شاهزاده محمد بن سلمان و شیخ محمد بن زاید در جده است و آن جلسه شاهد اعلام ساختار سازمانی این شورا با هدف تشدید همکاریهای دوجانبه در مورد موضوعات مورد اهتمام مشترک و پیگیری اجرای پروژهها و برنامههای نظارت شدهاست. این برنامهها به منظور دستیابی به چشمانداز شورای عالی برجسته سازی وضعیت دو کشور در زمینههای اقتصادی، توسعه انسانی، ادغام امنیت سیاسی و نظامی و دستیابی به رفاه جامعه دو کشور صورت میگیرد.
در همان ماه، او از تصویب یک استراتژی مشترک برای تکامل و ادغام بین سعودی و امارات متحده عربی، در جنبههای اقتصادی، توسعه ای و نظامی، از طریق ۴۴ پروژه به نام «استراتژی تعیین» خبر داد. این استراتژی توسط ۳۵۰ مقام از هر دو کشور وابسته به ۱۳۹ آژانسهای دولتی، حاکمیتی و نظامی در ۱۲ ماه روی آن کار کردند. «استراتژی تعیین» دارای سه محور اصلی: محور اقتصادی، محور انسانی و دانش و محور سیاسی، امنیتی و نظامی است.
همچنین پایتخت بحرین شاهد افتتاح خط لوله جدید نفت ملک حمد بن عیسی آل خلیفه و شاهزاده محمد بن سلمان با همکاری سعودی و بحرین بود که میزان پمپاژ آن در حال حاضر به ۲۲۰ هزار بشکه در روز میرسد و حداکثر ظرفیت آن ۳۵۰ هزار بشکه در روز است و نیروگاه بقیق سعودی و پالایشگاه باکوی بحرین را به طول ۱۱۰ کیلومتر بهم پیوند میدهد.